Witam, pytanie w sprawie nastepujacej obrobki karczku - czy obtoczenie miesa cienko w mace brazowej, przesmazenie na smalcu z dwoch stron (po 3 minuty z kazdej strony i z duza iloscia cebuli) i potem zalanie woda dodanie ziol i przypraw jest OK?? Wychodzi tradycyjny sos, bardzo gesty dzieki dodanie duzej ilosci cebuli i wczesniejszego obtoczenie [...]
Witam. Mam zamiar ugotować pierś z kurczaka(1kg lub 500g) pokrojoną w kostki. Następnie wymieszać z 3 woreczkami ryżu. Mam zamiar te danie robić na mniej więcej 3-4dni. Teraz nasuwają mi się pytania: Jaki ryż ? Jak to przechowywać? Gdy się je przechowuje to jeść je na zimno czy odgrzewać sobie w piekarniku(nie mam mikrofalówki)?
Witam jak przyrządzić pierś z kurczaka szybko bez zbęędnych dodatków bez tłuszczu i panierki ? Mogę rozbić na kotlety zamoczyć w jajku przyprawić i na patelnie bez tłuszczu i panierki ? Szulkam wszędzie ale każde przepisy są zbyt skomplikowane dla laika.
Moj posilek przedtreningowy sklada sie z 200g piersi z kurczaka i 100g ryzu. No i wyciagam zamarznieta piers z zamrazarki, wrzucam na wage, wychodzi cos kolo 210g. Przygotowuje ja odpowiednio, podsmazam itp. i po wyjeciu wazy 140g. No i teraz pytanie: czy powinienem uwzgledniac do diety wage przed czy po obrobce? Bo jak po, to wychodzi na to ze ta [...]
Ostatnio miałem okazję nabyć 2,5kg wedzonej piersi za darmo. Mógłbym zastąpić inne źródła białka tą oto właśnie piersią? Wartości odżywcze są podobne? Myślałem żeby jeść ją 3-4 razy w tygodniu w dni nietreningowe. Co o tym myślicie? /SFD/Images/2015/11/7/ac5dd899d95f42dfbb3a8878ff9e6ae8.jpg
Jak ją przyżądzic. W gazetach czytam "ryz z piersią z kurczaka". Ryz umiem zrobic ale tej piersi zeby smakowała to nie ----------------------------- POLSKA GUROM !!!
Witam dzisaj w sklepie widzialem wieprzowine w kostke krojona taka i na etykietce bylo ze ma 21,4g bialka 3,6 tluszczy i 120kcal w 100g to prawie tak jak piers z kury, a cena o 5 zl mniejsza... Co wy na to?
Mam pytanko co do przyzadzania piersi z kurczaka prosze o jakis przepis przyzadzania kurczaka i z czym na jakim oleju czy gotowac czy smazyc dziekuje !! POZDRAWIAM!!!!!!!
Sluchajcie niewiem ilu z was ma to samo , ale ja po zjedzeniu np 100g piersi z kuraka czy indyka momentalnie dostaje biegunki i caly dzien chodze z brzuchem napompowanym na maxa.Niewiem czego jest to wina , czy sposoby przygotowania miesa czy po prostu juz po roku jedzenia non stop kuraka i indyka moj organizm sie buntuje.Jak macie jakies rady [...]
mam pytanie czy mogę jeść na kolacje po siłowni, ser twaróg chudy z kotletem schabowy smażonym ,na małej ilości oleju , kotlet pokrojony na kawałki i wymieszany z twarogiem czy to dobre źródło odżywcze czy nie?
witam czemu podrozala piers z kurczaka w moich 3 najblizszych sklepach i biedronce do 17zł? co na to wplywa, czy to minie i czy wszedzie tak jest? czy to cos w stylu tych jajek gdy podrozaly bo tam byly skazone czy cos w tym stylu? :D pomocy bo 17 zł za piers to zdzierstwo i za komuny bylo lepiej chociaz jej nie pamietam
Siema po treningu zawsze jem torebkę ryżu, gotowaną pierś z kurczaka i jakieś warzywa najczęściej paprykę, staram się po treningu unikać tłuszczy bo podobno nie można ich jeść za bardzo po treningu, ale moje pytanie brzmi czy mogę jeść smażoną pierś z kurczaka zamiast gotowanej ? czy to spowolni wchłanianie białka czy coś takiego ? smażyłby na [...]
O cudownych wlasciowosciach piersi nie trzeba opowiadac ale co z udkiem - jakie ma wartosci? ofc w diecie mam piers z kurczaka ale lubie czasem wszamac udko - tylko nie wiem jak to sie ma do piersci z kurczaka.
Jak najlepiej przygotowac piers z kurczaka? od pewnego czasu jem smazona piers z kurczaka i zauwazylem ze przytylem nie wiem czy to wina tego ze smaze czy przez to ze masuje ale przyrostow miesni za bardzo nei widze
Siemanko,otóż ćwiczę i mam dietę i mam pytanie co do przyrządzania piersi z kurczaka, cze lepiej jeść smażoną w panierce czy gotowaną na parze? Sprawdzałem w necie i smażona ma w 100 g ma około 25g białka i az 13 tłuszczu a gotowana na parze 39g białka i 2g tłuszczu. Jak wy to przyrządzacie?
Cześć. Szukam jakiegoś dobrego sprawdzonego przepisu na pierś z kurczaka. Dodam tylko, że pieczona już mi się przejadła, a za gotowaną nie przepadam. Liczę na jakieś ciekawe propozycje z Waszej strony. Najlepiej jakby było prosto i smacznie, byle nie gotowana! Z góry dzięki ;)
[...] z uwzględnianiem w diecie np kurczaka. Przed obróka mamy go np.100g czyli okolo 21,80g białka, a po obróbce np, smazeniu mamy go 50g czyli polowa z tego co wczesniej(teoretyczeni) wiec jedzac 100g w diecie kurczaka jem te 50g po obrobce(ze 100g) czy musze wrzucic na patelnei 200g surowej piersi zeby zejsc 100g juz po obrbce i miec 21,80 bialka?
Mam pytanie jak liczyć kalorie z smażonej piersi z kurczaka ? 220g piersi ma około 235kcal do tego olej na którym smażę jest w sprayu i tu pytanie czy taka pierś zmienia kaloryczność po usmażeniu czy pozostaje tyle ile było jak była surowa Zmieniony przez - w1iczek w dniu 2023-05-09 14:55:42